Onderhoud

Home / Onderhoud

Airco

Onderhoud

Heeft u door ons een airco laten installeren en is uw installatie toe aan een onderhoud? Dan kunt u ook op AIR-COOL rekenen voor het onderhoud en de wettelijk verplichte testen die jaarlijks dienen te gebeuren.

Waarom uw airconditioning onderhouden?

Het is niet moeilijk om airconditioning te laten installeren maar onderhoud is ook zeer belangrijk. De talrijke voordelen spreken immers voor zich! Om er echter jarenlang van te kunnen genieten, is het van cruciaal belang – en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk – om uw airconditioning op tijd te laten onderhouden.

Hoe vaak moet u dit doen en wat komt er bij het onderhoud van uw airconditioning-installatie kijken? Ontdek er meer over op deze pagina.

airco kopen, airco plaatsen, airco installateur,

Is airco onderhoud verplicht?

Airconditioning installaties moeten ook regelmatig worden onderhouden. In dat geval moet een lektest worden uitgevoerd. Elke aicro installatie met een koudemiddelinhoud groter dan 3 kg dient een onderhoudsboekje bij te houden. Deze wordt bij de installatie van de airconditioning geleverd en moet bij de volgende onderhoudsbeurt, reparatie of jaarlijkse inspectie beschikbaar zijn.

Om te bepalen of u airco onderhoud moet uitvoeren, hoeft u alleen maar de koelmiddelcapaciteit van de installatie te controleren. Met minder dan 3 kilogram koudemiddel is er geen onderhoud nodig. In alle andere gevallen zijn de regels als volgt:

  • <5 ton CO2eq & >50 ton CO2eq: onderhoud is jaarlijks verplicht
  • <5 ton CO2eq & >500 ton CO2eq: onderhoud is elke zes maanden verplicht
  • >500 ton CO2eq: onderhoud is elke drie maanden verplicht

Uw airco laten onderhouden is een noodzaak:

Ook als het onderhouden van uw airconditioning niet wettelijk verplicht is, is het vaak wel nodig. Zelfs als er geen concrete gebreken zijn, wordt één keer per jaar een onderhoud aanbevolen. Enkele van de belangrijkste kenmerken van een goed onderhouden airconditioning zijn:

  • Als uw installatie meer geluid maakt, kunnen de filters verstopt zijn. Verwijder vervolgens het stof met een stofzuiger. Als het geluid aanhoudt, kunnen er mechanische problemen zijn. Neem dan contact op met een installatie. Er worden ook reserveringen gemaakt voor gesprek en drankjes.
  • Verminderde koelcapaciteit: Als uw airconditioner er steeds langer over doet om een kamer te koelen, is het koelvloeistofpeil waarschijnlijk te laag.
  • Hogere energiekosten kunnen wijzen op een slecht onderhouden installatie.
airco kopen, airco plaatsen, airco installateur,
airco kopen, airco plaatsen, airco installateur,
airco kopen, airco plaatsen, airco installateur,

Onderhoud door een erkende vakman:

Als u onderhoud aan uw airconditioning nodig heeft, moet u een geautoriseerde technicus gebruiken. Neem daarom contact op met AIR-COOL voor het onderhoud van uw bestaande airco installatie. Heeft u nog vragen over uw airconditioning of over airconditioning in het algemeen? Onze experts helpen u graag verder! Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwe airconditioning installatie laten plaatsen?

Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvende een prijsofferte op maat.